5. Toiminta
Voimisteluseura Kyrön Kieppi pyrkii matalan kynnyksen harrastamisen aloittamiseen, jotta kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa tarjoamiamme lajeja. Harjoituksia pidetään ryhmästä riippuen 1-3 kertaa viikossa. Erityisesti vähäisen harjoittelumäärän vuoksi (salivuoropula) pyrimme motivoimaan harrastajia omatoimiseen harjoitteluun niin lajin vaatimissa harjoitteissa kuin muidenkin lajien parissa monipuolisen kehityksen aikaansaamiseksi. Harjoittelussa korostamme reilun pelin henkeä.
Harjoittelumaksut pyrimme pitämään alhaisina, jotta harrastaminen olisi taloudelliseen tilanteeseen sopiva kaikilla. Harjoittelumaksuilla, joihin sisältyy jäsenmaksu, katamme toimintamme. Seura ei harrasta varainhankintaa.
Seuran jäsenet ja ohjaajat on vakuutettu OP Pohjolan jumppaturvalla. Salilla on aina vähintään yksi ensiaputaitoinen ohjaaja.
Pääharjoittelupaikkamme on Hämeenkyrön yhteiskoulun liikuntasali osoitteessa Ristamäentie 13, 39100 Hämeenkyrö. Ylioppilaskirjoitusten ja koulun muiden saliperuutusten ajaksi siirrymme väistötiloihin vapaana oleviin tiloihin kuten esim. monitoimikeskus Siltaan, yhteiskoulun tanssisaliin, HS Trainingin ryhmäliikunta- tai toiminnalliseen saliin, Mahnalan ympäristökoululle, Ikurin liikuntahalliin tai pidämme ulkotreenit.
5.1 Lapset ja nuoret
Perheen tulokkaille on tarjolla taapero-vanhempi jumppa, alle kouluikäisten ryhmät ovat voimistelukouluja. 7- vuotiaista eteenpäin harjoitukset ovat jo lajitaitoon suuntaavia, mutta tarjolla on edelleen matalan kynnyksen ryhmiä, johon voi tulla vaikka aloittaisi harrastuksen vasta ala-/ yläasteikäisenä. Tasoryhmiä löytyy harrasteryhmän lisäksi esivalmennus ja valmennusryhmät. Esivalmennusryhmien harjoitukset ovat oman valinnan mukaan 1-3 kertaa viikossa. Valmennusryhmät harjoittelevat 3 kertaa viikossa. Lisäksi lapsille on tarjolla 4 parkour- ryhmää: Napero-, Junior-, Junnu- ja NuorisoParkour.
Ryhmissä on keskimäärin 20 voimistelijaa ja 3-4 aikuista. Pienempien ryhmissä yhtä aikuista kohden on keskimäärin 5 lasta. Isompien ryhmissä 6-7 lasta/ aikuinen. Valmennusryhmät ovat pienempiä ryhmiä ja niissä on yleisesti 2 valmentajaa, n. 7 voimistelijaa/ valmentaja.
Valmennus- ja esivalmennusryhmien voimistelijoille annetaan kotiharjoitteluohjelmat, koska harjoittelumäärä salilla on pieni. Omatoimiseen ja monipuoliseen kotiharjoitteluun kannustetaan.
Valmennusryhmiin haetaan esivalmennusryhmien kautta. Voimistelija voi itse ilmaista halunsa päästä valmennusryhmään ja/ tai valmentaja voi ehdottaa voimistelijaa valmennusryhmään nähdessään kriteerien täyttyvän. Valmennusryhmien valmentajat testaavat ehdotetut, motivoituneet voimistelijat. Jos ryhmässä on tilaa, valmentaja katsoo voimistelijan olevan fyysisesti ja henkisesti valmis vaativampaan ryhmään, vanhemmat ja voimistelijat itse hyväksyvät ja sitoutuvat siirtoon, tapahtuu siirto samantien tai yhteisellä sopimuksella seuraavan kauden alussa.
Valmennusryhmästä voi poistua niin halutessaan koska vain, toki mieluiten kauden vaihtumisen yhteydessä.
Valmennusryhmien tavoitteena on voimistelijasta ja lajista riippuen kilpaileminen, taitotestit ja/ tai esiintyminen
5.2 Aikuiset
Aikuisille löytyy telinevoimistelua, akrobatiaryhmä sekä parkouria yhdessä nuorisoryhmän kanssa. Aikuisillakin on mahdollisuus taitomerkkien suorittamiseen telinevoimistelun saralla.
Aikuisten ryhmissä on 1 vastuuvalmentaja, jolle on sairastapausten varalle määrätty etukäteen sijainen. 1 apuohjaaja osissa harjoituksia.
Aikuisten ryhmissä pyritään nousujohteisiin harjoitteluun kehoa kuunnellen. Harrastajien toiveita ja tavoitteita otetaan huomioon harjoittelun suunnittelussa ja toteutuksessa.
5.3 Harjoitteluvälineistö
Harjoitteluvälineistö on laadukasta ja monipuolista. Hankintoja on tehty pikku hiljaa, rahaa isompiin hankintoihin pidemmältä aikaväliltä säästäen. Viimeisimmät hankinnat olivat mm. akrobatiaan vertikaalikankaat, rengastrapetsi kattokiinnityksineen ja uusimpana nojapuut. Yhteistyö koulun kanssa sujui hyvin ja lupa myönnettiin rakennuspiirustusten ja yhteisen suunnittelupalaverin pohjalta. Muutamia telinevoimistelun erityisesti kilpapainotteiseen harjoitteluun vaadittavia telineitä emme ole tilan puutteen ja taloudellisen tilanteen takia pystyneet vielä hankkimaan. Näitä telineitä ovat mm. teamgym volttirata, iso trampoliini, eritasonojapuut, "Happy Landing" matto, tatit, hevonen. Nämä pyritään hankkimaan, jos tulevaisuudessa saamme oman salin ja taloudellinen tilanne sen sallii.